top of page
Search

Sporta skolas vieglatlētu starti.

No 19.06. – 20.06. Bulgārijas pilsētā Stara Zagora norisinājās Eiropas komandu čempionāta (2. līga) sacensības vieglatlētikā. Pirmo reizi valsts pieaugušo vieglatlētikas komandā Dobeles Sporta skolu pārstāvēja talantīgās treneres Skaidrītes Velbergas audzēkne Patrīcija Grosberga. Viņa tika iekļauta 4 x 100 m stafetes komandas sastāvā, kur veica pirmo posmu. Komanda izcīnīja 8. vietu, bet Patrīcija guva ļoti vērtīgu starptautisko sacensību pieredzi.

26.06. – 27.06. Jelgavā risinājās jubilejas – 100. Latvijas čempionāts vieglatlētikā pieaugušajiem. Tajā dalību ņēma mūsu Sporta skolas audzēkņi Patrīcija Grosberga, Matīss Jansons un Krišs Pavlovs, kurus trenē Skaidrīte Velberga.

Izcilu panākumu 100 m distancē sievietēm guva Patrīcija Grosberga, kura valsts spēcīgāko sprinteru konkurencē izcīnīja bronzas medaļu. Šis panākums apliecina to , ka jaunā sportiste arvien drošāk iekaro savu vietu starp valsts spēcīgākajām īso distanču skrējējām.

Veiksmīgi vērtējams Matīsa Jansona starts 400 m distancē, kur ar rezultātu 51.66 s viņš ieguva 14. vietu 28 valsts labāko šīs distances skrējēju konkurencē. Personīgo rekordu Matīss laboja par 1.5 sekundēm. Otrajā dienā Matīss startēja sev neierastajā 200 m distancē, to veicot 23.96 s un iegūstot 16. vietu. Otrs mūsu skrējējs Krišs Pavlovs šo distanci veica 24.34 s un ieguva 23. vietu, kas vērtējams kā atzīstams starts pirmo reizi cīnoties ar valsts vadošajiem sprinteriem. Nobeigumā jāatzīmē, ka ļoti augsti vērtējams treneres Skaidrītes Velbergas, kā arī šo jauno sportistu pirmo sporta skolotāju veikums. Ir vajadzīgs ārkārtīgi fanātisks, profesionāls trenera darbs, lai sagatavotu jaunos vieglatlētus, kuri ir konkurētspējīgi ar valsts vadošajiem sportistiem, ņemot vērā, ka mums novadā nav vieglatlētikas treniņiem piemērotas sporta bāzes. Tādēļ, visa jauno vieglatlētu un viņu treneru saime ar nepacietību gaida to brīdi, kad varēs uzsākt treniņus atjaunotajā Dobeles stadiona skrejceļā.


13 views0 comments
bottom of page