top of page
Search

Jauno riteņbraucēju starti.

Svētdien, 11. septembrī Jaunmārupē aizvadīti “Mārupes velosvētki”, kuros piedalījās vairāk nekā 400 lielu un mazu braucēju, tajā skaitā kupls pulciņš Dobeles Sporta skolas jauno riteņbraucēju, treneru Tamāras Bumbieres un Daiņa Rituma vadīti.

Ar skaistiem muzikālajiem sveicieniem sportistus iepriecināja Mārupes novada mūziķi, kamēr ļoti azartiski izvērtās bērnu un Tautas braucieni, kas pulcēja kuplu skaitu Mārupes novada iedzīvotāju un viesus no visas Latvijas. 2012. – 2013. gadā dzimušo meiteņu konkurencē lielisks starts izdevās mūsu meitenēm. Otro vietu izcīnīja Marta Gustiņa, bet uz trešā pjedestāla pakāpiena kāpa Keita Pitka. 8. un 9. vietu sadalīja Linda Pumpiša un Lauma Lazdiņa.

Pasākuma ietvaros notika arī atjaunotais Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā kritērija braucienā. Sacensību organizatori bija izvēlējušies visai tehnisku apli, kurā netrūka ne tiltiņu šķērsošanas, ne parka celiņu, velo ceļu un arī krietni platāku ielu.

Lieliski veicot 12 km distance, U12 vecuma grupas meiteņu konkurencē sudraba medaļu ieguva mūsu Viviāna Vistiņa.

Jaunieši sacentās 30 km distancē. Šeit 5. vietu izcīnīja Ralfs Vistiņš, bet 11. – Valters Tams.

Lai popularizētu dāmu riteņbraukšanu, notika arī jauniešu, junioru un sieviešu apvienotais brauciens, tajā sacenšoties Latvijas un Ukrainas sportistēm. No mūsu valsts sportistēm visaktīvāk punkti krājās Dobeles Sporta skolas braucējai Lindai Eihmanei. Turpinājumā sekmīgs atrāviens uzvaru atnesa Ukrainas jaunajai sportistei Jūlijai Pčelintsevai. Otrā vieta un sudrabs Lindai Eihmanei.

Junioriu konkurencē mūsu sportistiem Rikam un Lavram Sipovičiem attiecīgi – 5. un 7. vieta.

Līdz ar šīm sacensībām šosejas riteņbraucēju sezona ir praktiski noslēgusies.



8 views0 comments
bottom of page