top of page
Search

Dobelē ir izveidota jauna velotrase BTA Velozinis

Dobelē ir izveidota jauna velotrase BTA Velozinis, kas attīsta velobraucējus, izglītojot par drošu braukšanu pilsētvidē. Trase tapusi sadarbībā ar AAS “BTA Baltic Insurance Company” (BTA), biedrību “For Better” un pašmāju velotrašu izbūves speciālistiem “Velosolutions”.

Ar Dobeles novada pašvaldības un biedrības “Saspraude” atbalstu Dobelē ir atklāta jauna velotrase BTA Velozinis. Trase atrodas Dobeles pilsētas dienvidu malā, starp Meža prospektu un Bērzes upi, veiksmīgi papildinot Ķestermeža aktīvās atpūtas un izklaides iespējas – āra trenažierus, gaisa trasi, rekonstruēto gājēju tiltu un estrādi. BTA Velozinis trasē ir aicināts ikviens dobelnieks vai pilsētas viesis, kas vēlas attīstīt savas veloprasmes un iesaistīties dažādās velospēlēs kopā ar visu ģimeni.


BTA Velozinis trase sastāv no dažādiem modulāriem koka un metāla elementiem, kas imitē pilsētas infrastruktūru, rada izpratni par satiksmi un sagatavo tai ikvienu velobraucēju. Velotrase māca pārvarēt tādus šķēršļus, kā trepes, virāžas, bedres un šauras trotuāru apmalītes. Katrs trases elements ir radīts pēc iespējas precīzāk imitējot reālu pilsētvidi, lai ikviens var kļūt par pārliecinātu velobraucēju. Šī ir iespēja gan Dobeles iedzīvotājiem, gan tūristiem aktīvi pavadīt brīvo laiku pilsētā, reizē iemācoties arī kaut ko jaunu. Dobeles Sporta skolas direktors Viesturs Dude norāda: “Man ir patiess prieks par katru jaunu sporta un aktīvās atpūtas objektu, kas parādās Dobelē un Dobeles novadā. Un tāpēc īpašs paldies par velotrasi BTA Velozinis, kur gan mazi, gan lieli var braukt un pavadīt aktīvi atpūtu, kā arī pilnveidot savas velobraukšanas iemaņas. Es ļoti vēlētos, lai šādas vietas Dobelē parādītos arvien vairāk un vairāk!”


“Velosolutions” vadītājs Jānis Jansons norāda, ka šobrīd BTA Velozinis trases ir uzdāvinātas un uzstādītas jau Rīgā, Siguldā, Jelgavā, Valmierā, Saulkrastos, Dobelē un šogad šim pilsētu sarakstam tiks pievienotas vēl vairākas vietas Latvijā. Vairāk par trasi BTA Velozinis un jau realizētajiem projektiem informāciju var atrast www.btavelozinis.lv.

BTA Velozinis projekts tapa 2021. gadā sadarbībā ar AAS “BTA Baltic Insurance” un biedrību “For Better”. Kā sociāli atbildīgs uzņēmums, BTA rūpējas par sabiedrības labklājību un drošību, atbalstot projektus, kas veicina inovāciju ieviešanu drošības uzlabošanā, jo it īpaši, ja tie ir bērni. BTA Velozinis ir lielisks piemērs tam, kā no ikdienas situācijas rodas iedvesmojoši projekti, kuros iesaistās gan privātais, gan pašvaldību sektori.


14 views0 comments
bottom of page