top of page
Search

DOBELES SS U13 MEITENES UN U16 ZĒNI DEBITĒ STARPTAUTISKAJĀ HANDBOLA TURNĪRĀ JAUNIEŠIEM

11.-13. novembra nedēļas nogalē aizvadīts Starptautiskais handbola turnīrs jauniešiem Lietuvas pilsētā Alitā, kurā piedalījās U13 meiteņu un U16 zēnu vecuma grupas komandas no Dobeles Sporta Skolas. Pavisam kopā turnīrā piedalījās 12 komandas no Polijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Zēnu komanda turnīrā guva 1. vietu, bet meitenēm izdevās ierindoties godpilnajā 2. vietā.

Turnīrs norisinājās trīs dienu garumā, starp sešām zēnu un sešām meiteņu komandām no visām trim Baltijas valstīm, kā arī Polijas. Katra komanda savstarpēji nospēlēja vienu spēli, uzvarot tai komandai, kura saņēma visvairāk punktu. Zēnu komandas trenere Linda Karloviča un meiteņu komandas trenere Larisa Veinberga atzina, ka šis ir augsta līmeņa, ļoti pārdomāts turnīrs jauniešiem, sniedzot iespēju piedalīties patiesā cīņā par uzvaru un gūt vērtīgu pieredzi.

Larisa Veinberga dalās pārdomās par turnīru: “Turnīrs ir ļoti vērtīgs. Trijās dienās aizvadījām piecas spēles. Spēlējām pret dažāda stila komandām aizsardzībā. Tāda veida pretestību Latvijā mēs nevar saņemt. Diemžēl šajā vecuma grupā Latvijā nav tik daudz komandu, lai pilnvērtīgi dotos cīņā. Esam spiesti meklēt turnīrus, lai attīstītos. Pateicamies Dobeles pašvaldībai un Dobeles sporta skolai, kas mums deva iespēju doties turnīrā.”

Meiteņu U13 vecuma grupā piedalījās “Semiatyče” komanda no Polijas un četras komandas no Lietuvas pilsētām Kretingas, Kauņas, Paņevežas un Alītas. Dobeles jaunietēm izdevās uzvarēt četrās no piecām spēlēm, kas viņām ļāva iegūt godpilno 2. vietu. Papildus, meitenes ieguva balvu nominācijās “rezultatīvākā” Nikola Kukjana, “labākais aizsargs” Elizabete Stola, un “labākā spēle” Samanta Sala.

Zēnu kategorijā piedalījās Alytaus SRC “Mažieji rankininkai” un Kauno SM “Gaja” komandas no Lietuvas, “Tapa” SK no Igaunijas, un divas komandas no Polijas “Dabrova Bialostocka” un “Siemiatyče”. Dobeles SS zēnu komandas trenere Linda Karloviča atzina, ka turnīrā lielākais pārbaudījums bija spēle pret Igaunijas komandu “Tapa” SK, taču rezultātā ir izdevies uzveikt arī viņus, iegūstot 1. vietu turnīra sacensībās. 2. vietu ieguva Igaunijas komanda “Tapa” SK, bet 3. vietu Polijas komanda “Semiatyče”.

Linda Karloviča atzīmē, ka komandas darbs ir panākumu atslēga: “Visa pamatā ir komandas darbs – vispirms komandas darbība aizsardzībā. Ja ar to tiekam labi galā, tad psiholoģiski esam soli priekšā un veidojam uzbrukumu. Mums bija iespēja redzēt dažādu komandu uzbrukuma stilus. Piemēram, redzējām kā Polijas komanda iet uzbrukumā, kādu taktiku pielieto ātrajos uzbrukumos. Kopumā tas viss bija ļoti interesanti un sniedza vērtīgu pieredzi.”Arī zēniem bija iespēja laimēt nominācijas balvas. Labākā spēlētāja nomināciju ieguva mums jau labi pazīstamais Valdis Kalniņš, kas ar savu sniegumu izcēlās EHF EURO 24 kvalifikācijas spēlē pret Poliju. Tāpat nominācijas balvu ieguva arī Emīls Vilsons kā saspēles vadītājs un Mārtiņš Misulis kā labākais labās malas spēlētājs. (1)




23 views0 comments
bottom of page