top of page
Search

Dobeles Sporta skolas meitenes Eiropas čempionātā

Trešdien ar junioru vecuma grupas individuālā brauciena sacensībām Itālijā sācies UEC Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā.

Šī gada UEC Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā piecu dienu garumā norisinās Itālijas pilsētā Trentino. Sacensībām pieteikti kopumā 12 Latvijas sportisti. Eiropas čempionāts notiek junioru, U23 un elites grupu sportistiem. Sacensību pirmajā dienā tika sadalīti divi medaļu komplekti individuālajā braucienā. Uz starta izgāja junioru meitenes un junioru puiši. Abu kategoriju sportisti veica 22,4 kilometru garu un ļoti ātru trasi bez lieliem kalniem, bet ar tehniskiem pagriezieniem un līkumiem.

Junioru meiteņu grupā startēja 38 sportistes. Viņu vidū arī divas Dobeles Sporta skolas audzēknes – Latvijas čempione Evelīna – Ermane Marčenko, kā arī Kitija Siltumēna. Lielāka Eiropas čempionātu pieredze ir Kitijai, kura startēja arī pērn.

No abām mūsu meitenēm labāku laiku izdevās sasniegt Evelīnai Ermanei-Marčenko, kura uzrādīja 25. labāko rezultātu. Trasē viņa pavadīja 32 minūtes un 49 sekundes. Vidējais ātrums viņai – 40,4 kilometri stundā.

Tikmēr Kitija Siltumēna, kura individuālajam braucienam tika pieteikta vien pēdējā brīdī pēc Lauras Belohvoščikas atteikšanās startēt veselības problēmu dēļ, sasniedza 37. rezultātu (34 minūtes un 32 sekundes).

Uzvarēja Krievijas sportiste Jeļena Ivančenko, kuras laiks 29 minūtes un 11 sekundes. Otrā vieta vācietei Antonijai Nīdermeijerei (+00:00:31), kamēr trijnieku noslēdza nīderlandiete Elisa Uijena (+00:00:53).

12 views0 comments
bottom of page