top of page
Search

Danielam Vilciņam bronzas medaļa Eiropas čempionātā

Updated: Mar 23, 2022

20.martā Latvijas šaušanas izlases juniori uzsāka startus Eiropas čempionātā šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem Norvēģijā, Hamarā.

Pistoļnieks Daniels Vilciņš šaušanā ar pneimatisko pistoli pamatsacensībās sašāva 571 punktu un tas bija augstvērtīgākais pamatsacensību rezultāts. Pirmajā pusfinālā četru sportistu konkurencē Daniels ierindojās starp diviem labākajiem un turpināja cīņu par medaļām ar otra pusfināla diviem labākajiem sportistiem. Medaļu finālā Daniels bija pārāks par Gruzijas sportistu KHVARESHIA Ioane, tomēr piekāpās Vācijas sportistam BAUMEISTER Eduard (sudrabs) un mājiniekam HEMBRE Mattis (zelts). Līdz ar to trenera Viļņa Celmiņa audzēknim Danielam Vilciņam Eiropas čempionāta bronzas medaļa.


Šajā pašā vingrinājumā junioru dāmu konkurencē Latvijas izlases dalībniecei Rūtai Leilai Spriņģei augstvērtīgs 564 punktu rezultāts un 10.vieta. Sacensību pusfinālā iekļuva sportistes ar tādu pašu rezultātu, tomēr pie vienāda rezultāta noteicošais ir sašauto centra desmitnieku skaits, kas trenera Zigfrīda Markaiņa audzēknei Rūtai bija deviņi, savukārt konkurentēm to bija vairāk. Elīzai Rasiņai 560 punkti un augstā 18.vieta. Eiropas čempionāta debitantei Sanijai Didžei 541 punkts un 44.vieta.

Šaušanā ar pneimatisko šauteni Didzis Aleksāns sašāva 606 punktus un ierindojās 45.vietā. Beātei Šmukstai - 603,3 punkti un 64.vieta. (1)

(1) www.saufed.lv

6 views0 comments
bottom of page