top of page
Search

Beāte Bula – Latvijas čempione peldēšanā.

No 18.06.2021. – 20.06.2021. Valmierā norisinājās Latvijas čempionāts peldēšanā 25 m peldbaseinā. Sacensībās piedalījās arī Dobeles Sporta skolas peldētāji Kārlis Vītiņš, Karolina Bulko, Adrians Bulko, Beāte Bula un Mikus Jansons.

800 m distancē brīvajā stilā par uzvarētāju kļuva un Latvijas čempiones titulu pieaugušajiem ieguva Beāte Bula. Beāte ir pirmā mūsu novada sportiste, kura kļuvusi par valsts čempioni peldēšanā.

Uz jautājumu , kas ir šī sasnieguma pamatā, viņas treneris Kārlis Kalniņš atbildēja: ‘’ Pateicoties valstī ieviestajiem ierobežojumiem sakarā ar Covid pandēmiju, mums bija iespēja aizvadīt pilnvērtīgu treniņu periodu. Mūsu baseins, bija slēgts bet tajā, pamatojoties uz valdības rīkojumu, drīkstēja peldēt tikai valsts izlašu kandidāti vai dalībnieki. Tā mēs varējām peldēt tik, cik bija nepieciešams lai izpildītu pilnu treniņiem paredzēto apjomu. Šis gadījums spilgti parāda, ka, lai sasniegtu augstus rezultātus, nepieciešams daudz ilgāks treniņu laiks baseinā. Diemžēl, normālos apstākļos, sakarā ar mūsu baseina lielo noslodzi tas nav iespējams. Sporta skolas vadībai, kopā ar baseina saimniekiem būtu jāpadomā, kā treniņgrupām nodrošināt ilgāku laiku ūdenī! B. Bulas sasniegtais norāda, ka mēs varam cīnīties par augstiem rezultātiem ja aizvadām pilnvērtīgu treniņu periodu!’’

Atzīstami vērtējama ir arī Mikus Jansona izcīnītā 8. vieta vīriešu konkurencē 400 m peldējumā brīvajā stilā. Arī pārējie mūsu komandas pārstāvji cīnījās godam. Lai arī līdz medaļām vēl neaizsniedzās, tomēr guva vērtīgu pieredzi.


12 views0 comments
bottom of page